Terugspeeltheater

Terugspeeltheater Amsterdam improviseert op basis van verhalen van het publiek. Ervaren acteurs en muzikanten zetten met humor en fantasie een thema in een ander licht. Het abstracte wordt concreet. We prikkelen en we bevragen. Maken voelbaar wat er leeft onder het publiek. Terugspeeltheater verbindt.

Wat is terugspeeltheater?

Terugspeeltheater AmsterdamHet leven zit vol verhalen. Kleine verhalen, grote verhalen. Verhalen uit het persoonlijk leven. En verhalen die zich afspelen op het werk. Iedereen draagt ze met zich mee. Terugspeeltheater maakt verhalen van mensen zichtbaar, hoorbaar, voelbaar en bespreekbaar. Door ze terug te spelen.

Hoe werkt Terugspeeltheater?

Onze spelleider gaat het gesprek aan met het publiek. Daar komen ervaringen en verhalen uit naar voren. Daarna nodigt de spelleider de acteurs en de muzikant(en) uit om het verhaal te gaan spelen. Soms met een twist, met humor en altijd met waardigheid en respect, verbeeldt dit spel de verhalen die bij mensen en organisaties, vaak onder de oppervlakte, leven. Voor ieder verhaal kan een andere spelvorm worden gebruikt.
Kortom, terugspeeltheater is een (verdiepende) vorm van improvisatietheater.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.