22 maart: Open voorstelling Terugspeeltheater Amsterdam ‘Vers’

Open voorstelling Terugspeeltheater Amsterdam 'Vers'

Vrijdag 22 maart 2024 speelt Terugspeeltheater Amsterdam een Open Voorstelling rondom het thema ‘Vers’ in Utrecht. Terugspeeltheater (oorspronkelijk ‘playbacktheatre’) is een vorm van improvisatietheater op basis van verhalen en anekdotes uit het publiek. Deze vorm van theater is in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld door Jonathan Fox en Jo Salas om mensen mensen die doorgaans niet altijd gehoord worden een stem te geven. Niet voor niets liggen de roots van deze toegepaste theatervorm in het sociale domein.

Nog steeds is terugspeeltheater een krachtige instrument om emotioneel gekleurde kwesties inzichtelijk te maken voor een groter publiek. De verhalen die de basis vormen voor de te spelen scènes worden ‘geoogst’ uit het publiek zelf, hierbij uitgenodigd door een gespreksleider die rapport opbouwt bij het publiek. Er wordt zo een veilige sfeer gecreëerd waarin ook de meer persoonlijke verhalen in vertrouwen gedeeld worden. De acteurs en muzikanten van Terugspeeltheater Amsterdam zijn erin geoefend vervolgens van specifieke verhalen een generiek beeld te schetsen dat resoneert bij een breder publiek. Normaliter speelt Terugspeeltheater Amsterdam besloten voorstellingen, met vaak zware thema’s en in opdracht van een organisatie, en zijn doorgaans niet toegankelijk voor het grotere publiek. In deze open voorstelling is iedereen welkom, en spelen wel rondom een luchtiger thema: ‘Vers‘.

In deze voorstelling gaan gespreksleider, acteurs en muzikanten van Terugspeeltheater Amsterdam in gesprek met U (publiek) waar U aan denkt bij de term ‘Vers‘. Misschien denkt U aan iets wat U zelf recentelijk in uw volkstuin heeft geoogst. Misschien denkt U het nieuwe management bij uw bedrijf, of wellicht aan uw nieuwe persoonlijke relatie nadat U eindelijk de moed heeft opgebracht een giftige relatie te beëindigen. In deze voorstelling staan de persoonlijke verhalen van mensen uit het publiek centraal.

Plaats: Kelderzaal, De Kargadoor, Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht

Tijd: 22 maart 2024, vanaf 20.00 uur

Entree: €10,-
Open voorstelling VERS - Utrecht, 22-3-2024
€ 10,00
Totaal


Dit artikel is geplaatst in Voorstelling en getagged , , . Bookmark hier de permalink.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.